avbokningsregler

Vi älskar att arrangera tillställningar här på Open New Doors Bahnhof och de flesta av dessa tillställningar innebär kostnader för oss. Det kan handla om att vi köper in saker speciellt för ett evenemang, att vi betalar en bryggare för att komma hit och prata öl eller att vi köper in råvaror specifikt för att laga maten som ska serveras just den kvällen. Det här är kostnader som vi har även när någon väljer att avboka.

För att kunna täcka dessa kostnader kan vi gå två vägar – antingen tar vi lite mer betalt av samtliga som vill komma på dessa evenemang och låter folk avboka hej vilt, eller så tar vi betalt av de som avbokar sent. Vi tycker att alternativ två känns mest rättvist.

Vid beställningar gäller avbeställning senast 48 timmar innan beräknad upphämtning, om inte annat kommunicerats. Om ni eller någon i er omgivning har covid-liknande symtom löser vi så att ni eller någon annan kan hämta på behörigt avstånd från övriga gäster. Betalning sker då med Swish på nummer 1230247155.


Genom er bokning godkänner ni samtidigt dessa avbokningsregler.

Vid evenemang:
Vid evenemang, såsom ölprovningar, winemakers dinner och liknande, dit man måste boka bord i förväg är det fritt att avboka fram till 7 dagar innan evenemanget startar. Vid senare avbokning (eller om man helt sonika inte dyker upp) kommer vi fakturera 50% av vad evenemanget kostar. Detta gäller även ifall en del av sällskapet uteblir. Om man bokat bord för 5 personer och det bara kommer 3 så kommer vi således fakturera 50% av kostnaden för två personer. Fakturan kommer ställas på den person som bokat.

Vid sittande julbord:
Vid sittande julbord är det fritt att avboka fram till 24 timmar innan er sittning startar. Vid senare avbokning (eller om man helt sonika inte dyker upp) kommer vi fakturera 50% av vad julbordet kostar. Detta gäller även ifall en del av sällskapet uteblir. Om man bokat bord för 5 personer och det bara kommer 3 så kommer vi således fakturera 50% av kostnaden för två personer. Fakturan kommer ställas på den person som bokat.

Vid kurser:
Vid avbokningar fram till 14 dagar innan kursen återbetalas hela beloppet, vid avbokning dag 14-8 innan kursen återbetalas 50% och vid avbokningar senare än 7 dagar innan kurs sker ingen återbetalning.

 Men om jag blir sjuk då?
Självklart gör vi vad vi kan för att förhindra smittspridning och hoppas att ni tar ert ansvar för att göra detsamma. Därför är det fritt att avboka fram till samma dag om ni insjuknar med covid-19-symtom. Vi ser gärna att ni avbokar i så god tid som möjligt så att vi får en chans att erbjuda er plats till någon annan.

Det står er alltid fritt att överlåta er plats till någon annan om ni får förhinder.